Bırakın Duvarları Çizsinler

Duvarları çizmek ve boyamak çocuğunuzun gelişim süreçlerine büyük fayda sağlar! Eğer duvarlarınızın temiz kalmasını isterseniz küçük Picasso’nuza farklı seçenekler sunmak sizin elinize. Dikey olan beyaz tahtaya, kara tahtaya veya duvara astığınız büyük bir kağıda kendilerine özgü sanat eserleri yaratmaları el yazısından dil gelişimine kadar bir çok gelişim alanında destek sağlar.

Bırakın Duvarları Çizsinler

Motor Becerileri - El Yazısı için Omuz Gücü ve Dengesi

Kaba motor becerileri ve el yazısında büyük rol oynayan omuz kaslarının gelişimini destekler. Çocuğunuz top atmada zorlanıyorsa veya masaya yatarak yazıyorsa omuzlarının güçlenmesine ihtiyacı olduğunun bir göstergesidir.

Öğrenme & Dil Becerileri için Sağ ve Sol Beynin Gelişimi

Çocukların beyin gelişiminde en kritik olan basamak; sağ ve sol beynin ayrımı ve uzmanlaşmasıdır. Bbu gelişim çocuklarımızın el baskınlığını belirler ve öğrenmenin temel alt yapısını oluşturur. Tüm öğrenme süreçlerinin; dikkat, algılama, hafıza ve özellikle dil ve konuşma gelişiminin sağlıklı olması için sağ ve sol beyin arasındaki iletişimin güçlü olması gerekir. Bu ayrımın ve uzmanlaşma döneminin başlangıcını çocuklar yaklaşık 18 aylıkken görebiliriz. Böylelikle çocuklar vücutlarına daha hakim olurlar ve 1-2 kelimelerden cümle kurmaya başlarlar.

Özellikle dikey yüzey üzerindeki çalışmalarda çocuğunuzun tüm vücudu hareket eder. Bu tür büyük hareketler beynin her iki yarı küresinin birlikte çalışmasını sağlar. Bu sebeple çocuğunuzu mümkün olduğu kadar tüm yüzeyi kullanarak büyük hareketlerle resim çizmesi için cesaretlendirin

Kalem Tutma Becerisi

Dikey bir yüzeyde yazarken bileğin optimal pozisyonu, daha iyi kalem tutma becerisini ve el kontrolünü teşvik eder. Birinci sınıfa başlayacak çocuklar için ideal bir aktivitedir!

Görsel Dikkat & El-Göz Koordinasyonu

Duvarda veya herhangi bir dikey yüzeyde çalışırken çizdikleri resimler biraz daha büyük olduğu ve onlara daha yakın oldukları için gözler daha fazla çalışır. Böylelikle göz takibi, görsel dikkati ve tabii ki de el-göz koordinasyonunu destekler.

Çocuğunuz çizmek istemiyor mu?

Dikey yüzeylerin üzerinde bir çok eğlenceli aktivite var:

  • Stickerlar ile oynayın. Farklı yüksekliklerde yapıştırın. Çocuğunuz sonra tek tek hepsine dokunmaya çalışsın. Yüksektekilere tabii ki zıplayarak!
  • Legoları duvara yapıştırın. Lego altlıklarını duvara yapıştırarak parçaları duvar üzerinde birleştirmesini isteyin; böylelikle lego oyunlarınızı çok farklı bir hale getirebilirsiniz!
  • Evdeki bulunan nesneleri ve şekilleri etrafından çizmeyi hiç denediniz mi?
  • Farklı malzemeler ile boya deneyebilirsiniz. Hatta diş fırçası veya boya rulosu ile boyamak çok daha eğlenceli!
  • Buzdolabındaki magnetlerle oynamayı her çocuk sever :)
  • Yazın arabanızı ailece yıkayın…Çocuğunuz arabayı sünger ile yıkasın, köpüklü olunca eğlencesi daha da fazla!
  • Evdeki pencereleri veya duş kabininin camlarını çekecek ile silmek onlar için çok eğlenceli.
Bu makale 15687 kez okundu.

Benzer Yazılar

Müzik ve Beyin

Son yıllarda gelişen yeni görüntüleme teknolojileri sayesinde müziğin beyinde yarattığı etkiyi görebilmek ve belli nörolojik sorunların iyileştirilmesi amacıyla da kullanmak mümkün olmuştur.

Konuşmayı Öğrenmek

Her çocuk farklı yaşlarda konuşmayı öğrenir. Kimi çocuklar için bu süre 6 ay gibi erken bir dönem olabileceği gibi, bazılarının ise daha çok zamana ihtiyacı vardır.

Yönergeye Kulak Ver

Birinin arkamızdan adımızı seslendiğini duyduğumuzda düşünmeksizin arkamızı dönüyoruz. Peki, tüm bu seslerin nereden geldiğini nasıl biliyoruz?

İşiten Kulağımız, Dinleyen Beynimiz

İşitme; konuşma ve dil gelişimi başta olmak üzere bütün gelişim sistemi üzerinde belirleyici rol oynayan bir duyumuzdur. Peki işiten kulağımız mıdır, beynimiz midir?